Türklerin Sepetindeki Bu Altcoin Toparlandı: Devamı Var mı?

Axie Infinity (AXS) sahipleri, Eylül başındaki büyük geri çekilmenin sıfıra yaklaşacağı endişelerini yaşadı. Bununla birlikte popüler altcoin 4 dolarlık destek seviyesini şiddetle korudu. Yatırımcılar, 4,50 dolara doğru gerçekleşen son yüzde 12’lik fiyat artışının devamının gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Kripto analisti Ibrahim Ajibade, derinlemesine bir on-chain analizle bu merakı gidermeye çalışıyor.

AXS balinaları, son fiyat sıçramasını fırsat bildi!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Axie Infinity (AXS), geçtiğimiz hafta %12 kazanç elde etti. Bununla birlikte, hayati önem taşıyan on-chain göstergeler, önde gelen altcoin projesinin yakın zamanda ilk 50 kripto sıralamasındaki yerini geri alma ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor. On-chain analiz, kripto balinalarının ve spot piyasa işlemlerinin AXS’nin uzun süreli bir fiyat rallisine gireceğine ikna olmadığını ortaya koyuyor.

AXS fiyatı son bir haftada %12’lik bir sıçramayla 4,08 dolardan 4,50 dolara yükseldi. Ancak, on-chain veriler, AXS balinalarının varlıklarını satmak için ralliden yararlandığını gösteriyor. Santiment verilerine göre, 100.000 ila 10 milyon AXS tutan kripto balinaları, AXS fiyatı 11 Eylül’de 4,08 dolar ile 2023 dip seviyesine ulaştığında 83,28 milyonluk bir kümülatif bakiyeye sahipti. AXS fiyatı arttıkça, balinalar 760.000 AXS satarak 20 Eylül itibariyle bakiyelerini 82,52 milyona getirdi.

AXS Balina Cüzdan Bakiyeleri. Eylül 2023 | Kaynak: Santiment

Büyük kurumsal yatırımcılar bir ralli sırasında bir tokenı satmaya başladığında, ekosistem genelinde güven azalır. Bu nedenle, balinalar gemiye binmezse altcoin fiyatının önümüzdeki günlerde tekrar geri çekilmesi mümkün.

Ayı traderlar altcoin piyasasını ele geçirdi

Borsa emir defterlerine göre, birçok stratejik trader, AXS’i başka bir fiyat düzeltmesi tehlikesiyle karşı karşıya bırakabilecek oldukça yüksek bir satış duvarı kurdu. Aşağıda gördüğünüz üzere, kripto traderları mevcut fiyatlar civarında 1,9 milyon AXS satmak için aktif emirler vermiş durumda. Bu arada, alıcılar yalnızca 1,8 milyon AXS için satın alma emri verdi.

AXS Borsa Emir Defterleri. Eylül 2023. Kaynak: IntoTheBlock

Borsa On-Chain Piyasa Derinliği grafiği, AXS yatırımcılarının tanınmış kripto borsalarına verdiği aktif emirlerin hacmini gösteriyor. Yukarıdaki grafik, çift haneli fiyat sıçramasından sonra, altcoin için mevcut piyasa arzının hala talebi 100.00 token aştığını ortaya koyuyor. Bu, AXS’in toparlanmasını daha da ileriye taşımak için yeterli talebi bulmakta zorlanacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla Axie Infinity için hayati bir işaret.

AXS fiyat tahmini: Altcoin fiyatı düşüş yolunda!

Boğalar 4 dolarlık desteği savunmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bununla birlikte, on-chain göstergeler önümüzdeki günlerde 3 dolara doğru bir başka düşüş eğilimi olduğunu gösteriyor. Mevcut AXS yatırımcılarının satın alma fiyatı dağılımını özetleyen Fiyat Etrafında Karda/Zararda verileri de bunu destekliyor. Veriler, 112 yatırımcının minimum 4 dolardan 95.260 AXS token satın aldığını vurguluyor. Bu destek seviyesini korursa, AXS’ın başka bir hafif fiyat yükselişi görmesi mümkün. Ancak balina yatırımcıları düşüş eğilimlerini sürdürürse, AXS fiyatının 3 dolara yaklaşması muhtemel.

AXS IOMAP verileri. Ağustos 2023 | Kaynak: IntoTheBlock

Yine de, Axie Infinity’yi çevreleyen rahatsız edici duygu azalırsa, boğaların potansiyel olarak 7 dolara doğru büyük bir kurtarma görevini tetiklemesi mümkün. Bununla birlikte, 359 adres minimum 4,70 dolardan 1,16 milyon AXS satın almış durumda. Geçen hafta balinaların yaptığı gibi pozisyonlarını kapatmayı seçerlerse, altcoin fiyatının tekrar düşüşe geçmesi olası. Ancak bu direnç seviyesi yol verirse, AXS fiyatının 5 doları geri alması muhtemel. Bu durumda AXS 7 dolara yaklaşmaya başlayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x