Yediği kumpir hayatına malolmuştu. Sebebi salmonella çıktı

İzmir’de Kumpir Zehirlenmesi Olayı

28 Aralık 2024 tarihinde Buca’da yaşanan kumpir zehirlenmesi olayı büyük üzüntü yarattı. Servet Polat isimli vatandaş, kızı ve torunuyla birlikte kumpir yedikten sonra rahatsızlandı. Hastaneye başvuran aile, tedavilerinin ardından taburcu edildi ancak durumları kötüleşti ve Servet Polat birkaç gün sonra hayatını kaybetti.

Olayın Dönemeci ve Tutanaklar

Ailenin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda kumpir satan iş yerinde yapılan incelemede, birçok kişinin aynı şekilde rahatsızlandığı belirlendi. İş yeri sahibi olan N.D. tutuklanarak soruşturma başlatıldı ve taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan yargılanmaya başlandı.

Kumpirde Salmonella Virüsü Tespit Edildi

Kumpir malzemelerinden alınan numunelerde yapılan incelemede, salmonella virüsüne rastlandı. Ölüm sebebinin kesin olarak belirlenmesi için otopsi raporu beklenirken, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

Salmonella ve Bulaşma Yolları

Salmonella, gıda zehirlenmesine yol açabilen bir bakteri türüdür. Bu bakteri, kontamine suların içilmesi veya kullanılması, yetersiz klorlanmış içme suları, iyi pişirilmemiş et, yumurta, süt ve süt ürünleri, pastörize edilmemiş süt ve peynir gibi yollarla bulaşabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir